Zwemmen

Wedstrijdzwemmen

Na het behalen van je zwemdiploma’s kan je starten met wedstrijdzwemmen bij ZV De Hardenberg. Je traint onder begeleiding van ervaren en enthousiaste trainers.

Afhankelijk van je niveau, ambitie en leeftijd train je 2/3 keer per week. De trainingsavonden zijn op maandag en woensdag. De A selectie traint op vrijdagavond ook nog een uur extra. Je traint in een groep met meisjes en jongens, waarbij we letten op niveau en leeftijd.

ZV De Hardenberg is een kleine, maar groeiende zwemclub in Oldambt Groningen. Onze zwemmers die meedoen met de KNZB competitie vallen regelmatig in de prijzen op regionale en internationale wedstrijden. Daar zijn we best een beetje trots op. Maar het allerbelangrijkste: we vinden het gewoon heel erg leuk om lekker te zwemmen in een flow te komen en te trainen om beter te worden.

Zwemmen is een competitieve sport, maar in de omgang met elkaar vinden we het vooral belangrijk om sportief met elkaar om te gaan. We organiseren daarom niet alleen wedstrijden, maar gaan ook op Bubble Kamp met elkaar.

Trainen op 3 niveau's

Selectie A

De selectiegroep A is de wedstrijdgroep. 3x per week trainen om nog beter te worden. In overleg met je trainer doe je mee met de KNZB wedstrijden.
De groep is gemixt in leeftijd, niveau en geslacht. Van 10 jaar met ambitie tm volwassen leeftijd voor een betere conditie en techniek. 

MA-WO 19:00 – 20:00 

VR 18:45 – 19:45 

Selectie B

Heb je net zwemdiploma’s gehaald en/of nog geen wedstrijd ervaring dat start je in de selectiegroep B. Je traint 2x per week en werkt aan een betere techniek en uithoudingsvermogen. In overleg met de trainer kan je misschien op termijn de overstap maken naar de selectie A groep. 

MA-WO 18:15 – 19:00

Aangepast zwemmen

Bij zwemvereniging “De Hardenberg” kunnen ook kinderen met een verstandelijke- of lichamelijke handicap zwemmen. Deze groep kinderen, die door hun handicap vaak op eigen kracht géén zwemdiploma’s kunnen behalen, kunnen bij ons dát beetje extra aandacht krijgen,  waardoor zwemdiploma’s tot de mogelijkheden gaan horen. Overleggen met Gea Engberts (trainer) is wenselijk. 
Het motto van deze groep is: plezier staat voorop, het is tenslotte een vrijetijdsbesteding voor deze kinderen.
De kinderen gaan samen met één ouder of verzorger in het water. Ze doen dan onder leiding van kinder-fysiotherapeut Johannes Veldkamp oefeningen. Er zijn ook altijd mensen van de zwemvereniging aanwezig, die meehelpen met de oefeningen in het water. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen aanwezig, zoals drijfmiddelen en een douchebrancard.  

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs op donderdagavond van 18:00 uur tot 19:00 uur! Je kunt natuurlijk ook eerst je vragen kwijt bij Gea Engberts of iemand van het bestuur.

En jij? Train je een keer mee.

Heb je ook zin om gezellig en sportief mee te doen? Kom eens kijken of het iets voor je is! Je kan een 3x vrijblijvend mee trainen. Neem hiervoor contact op met de trainer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je te laten weten wanneer je kunt komen meetrainen. Tot snel!