Medailles voor ZV De Hardenberg

Welmoed Davelaar

Een kleine selectie van de wedstrijdzwemgroep van z.v. De Hardenberg heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de internationale 100 meter zwemwedstrijden in het zwembad van Delfzijl. Met succes, want zowel Esther Hofstede als Welmoed Davelaar zwommen zichzelf in de prijzen en vestigden één of meerdere persoonlijke records.

Voor Esther Hofstede (11 jaar) en Welmoed Davelaar (10 jaar) was dit de eerste keer dat ze meededen aan een internationale wedstrijd. Onder begeleiding van trainer Bert Stam haalde Esther zilver op haar favoriete slag de 100 meter vlinder. Welmoed pakte zilver op 100 meter schoolslag en brons op de 100 meter vrijeslag.

Niveau

Trainer Bert stam, “We zien dat onze zwemvereniging in Finsterwolde in leden toeneemt. Niet alleen zien we een mooie groei in het aantal zwemmers, maar ook in het niveau van de zwemmers. Dat de dames zichzelf in de prijzen hebben gezwommen is voor mij een mooi bewijs dat ze op dit niveau goed kunnen meekomen. Tijdens de trainingen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond werken we, met selectie wedstrijdzwemmers, aan het verfijnen van de techniek en de conditie. We hebben nog wat banen vrij tijdens de trainer, dus er kunnen nog jongeren instromen. Ik ben enorm trots dat we groeien waar veel verenigingen juist een daling van het aantal leden zien.”