Zv De Hardenberg groeit! 7 wedstrijdzwemmers aan de start

Deelname Gervo Bokaal ZV De Hardenberg

Vorige week zaterdag werd in het zwembad in Winschoten weer gestreden om de Gervo Bokaal. Zwemvereniging De Hardenberg uit Finsterwolde kwam met maar liefst 7 wedstrijdzwemmers aan de start. Niek Kortlever uit Beerta, Mats Olthuis uit Blauwestad en Floor Lich uit Finsterwolde wisten zich te kwalificeren voor het wedstrijdteam en mochten voor het eerst meedoen aan een wedstrijd.

Ze haalden knappe resultaten. Mooie PR’s zijn er gezwommen en maar liefst 5 medailles werden er gewonnen. Welmoed Davelaar uit Oostwold behaalde 2 keer goud en 1 keer zilver. Esther Hofstee uit Scheemda mocht een gouden en een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Groei aantal leden bij zwemvereniging De Hardenberg
Het aantal leden van z.v. De Hardenberg in Finsterwolde groeit onder begeleiding van trainer Bert Stam. Het aantal leden zit nu boven de 40. “We zien dat onze zwemvereniging in ledenaantal toeneemt. Het zwembad in Finsterwolde is mooi centraal gelegen ten opzichte van de dorpen Oostwold, Midwolda, Beerta en Blauwestad. We zien dan ook een toestroom van jeugd uit deze dorpen”, vertelt Stam.

De trainingen zijn opgesplitst in 2 groepen. De voorbereidende wedstrijdgroep zwemt op maandag- en woensdagavond van 17:45 tot 18:45 uur. En de wedstrijdgroep zwemt op maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 uur. “We trainen veel op techniek en conditie. Maar samen plezier is natuurlijk ook een belangrijk element. Een goede sfeer in het bad is belangrijk voor het zwemgevoel.’ aldus trainer Bert Stam uit Finsterwolde.

Gratis meetrainen
Voor jeugd en volwassenen is er een mogelijkheid om vijf keer gratis mee te trainen om te ervaren of wedstrijdzwemmen bij je past. Er zijn nog enkele banen vrij tijdens de training, dus er is nog ruimte voor instroom. Meer informatie of overleg kan opgevraagd worden via secretariaat.zv.de.hardenberg@gmail.com.